marți, 22 noiembrie 2011

Frânturi de conversaţie

- Nu pot să cred că lumea a pus botul la asta! La aşa ipoteză şi concluzie, cum poţi să iei în serios o demonstraţie care începe cu fetişul meu legat de lesbianism?
- Da, cumătri, ai dreptate, da' şi tu eşti tare alunecos din fire...
- Mulţumesc! Adevărul e că, pornind de la o mie de argumente false, ambalate într-o formă credibilă, e imposibil să nu induci în eroare auditoriul....

- Ai cetit postarea de azi, cumătri?
- Cetit, cumătri, cetit... Mi-a amintit de profesorul tău de română, Alexandrescu, cu a lui Carpe diem şi Fortuna labilis. Şi de Arghezi: "Din bube, mucegaiuri şi noroi"... Frumos le-ai zis, cumătri, dar, spre deosebire de alte dăţi, a trebuit să-mi forţez cam multişor intelectul.
- Da, cumătri, asta a fost şi intenţia mea. Păcat că m-am cam plictisit spre final, dacă mă chinuiam mai mult ieşea ceva şi mai deosebit. Şi aşa mi-am pierdut jumătate din neuroni, dar merită, mai ales dacă reuşesc s-o prind pe Ela cu mâţa-n sac...

...

N-am reuşit, însă, spre deosebire de alţii, Ela are avantajul că mă cunoaşte destul de bine şi ştie ce-mi poate capul.

Închei cu o sesiune de păreri de rău şi de scuze faţă de unicii mei.
Asta e, iar am comis-o!

Din păcate, am un pitic pe creier ce mă îndeamnă să fac numai rele, nici măcar nu pot să vă promit că nu mai fac.

5 comentarii:

 1. Rău de tot ai comis-o, dar măcar ai ambalat-o frumos! Felicitări pentru scriere, ştiam eu că poţi fi şi serios... chiar dacă pierzi jumătate din neuroni! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Recunosc,articolul e foarte bun, dar ce m-a socat a fost faptul ca lumea chiar a crezut ca "cititoarea fanatica" e reala. Unicii tai n-au inteles ca mare parte din ceea ce scrii e doar inventie.Probabil ca de aceea la articolul cu "turma de admiratoare" a fost o liniste mormantala.Ce-i mai poti spune unui asa porc misogin?!

  RăspundețiȘtergere
 3. @Dana: ca sa citez un mare clasic in viata, prins de politie conducand cu 100 km/h in localitate: "Recunosc si regret!"
  @Ela: au inteles ei, dar orice inventie porneste din capul tau, e derivata din modul tau de gandire. E normal sa faci legatura cu micul porcusor misogin ce zace in sufletul subsemnatului...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ha,ha, care "porcusor"? E ditamai animalul preistoric,ala de dinainte de homo sapiens si nu are legatura cu misoginismul ci cu chinul de a fi constrans de societatea moderna in mica ei celula,familia.Dihania nu pricepe nicicum cei cu monogamia asta si de ce a trebuit sa renunte la turma!

  RăspundețiȘtergere
 5. @Ela: dihania e deocamdata legata cu lanturi si inchisa cu zece lacate :). Nevasta-mea se pricepe de minune la asta!

  RăspundețiȘtergere