vineri, 6 ianuarie 2012

Ce-am mai făcut?

Babbo Natale
Mai nimic, mulţumesc de întrebare...
Moş Crăciun a trecut pe la noi într-a treia zi de Crăciun, înlocuind biata barză, epuizată după un an de muncă.

La spital, ca la spital.
Important e că m-au lăsat să mă plimb pe-acolo ca Vodă prin lobodă, cu flori (cinci trandafiri roşii), mâncare (supe, iaurt, compoturi), ţigări (Marlboro roşu scurt) şi alte necesităţi pentru draga mea soţie, lehuză cum o ştiţi. Şi m-am plimbat, mai ales că bebeluşii erau încarceraţi departe de mame şi vizitatori, tocmai în salonul cu termopane.Nevastă-mea?
M-a aşteptat, săraca, până a doua zi la prânz s-o scot la o ţigară. Eu aş fi apărut mai devreme la apel, problema era la ea, cu cateterul din dotare în vezică. Cum era de aşteptat, prima ţigară de după e întotdeauna de poveste. La vremea ei, Ela se pălmuia singură să nu leşine în faţa soţului dezorientat. Acum, după jumătate de ţigară, neveste-mii au început să-i tremure mâinile. Eu, cu o mână ridicată a pocneală şi cu cealaltă chinuindu-mă să-i smulg ţigarea - ea, întorcându-se cu spatele şi urlând cu voce groasă: "Da' eu n-am mai fumat, lasă-mă-n pace!".

A' mare?
Răcită bocnă, febră, vărsături, nopţi albe, dar în secret, aşa, să nu afle mâne-sa din spital. Toată lumea ştia, în afară de nevastă-mea. Ştia şi cumătra mea, care s-a grăbit ea s-o sune că copchilul n-a mai făcut febră de paaatru oreee! "Ce febră?! Laura are febră?". Şi dă-i cu bocete... Colac peste pupăză, febra a continuat nestingherită încă vreo trei zile. Acum doar tuşim, însă o facem din toţi plămânii.

Ăl' micu?
După primele zile de cur roşu ca la maimuţe, am lăsat şervetelele umede Sensitive şi am trecut la tradiţionala vată înmuiată în apă călduţă de la robinet. În rest, al meu fecior mănâncă, doarme şi se cacă. Deja am terminat un bax de pempărşi! Oricum, sunt extrem de mândru de el, astăzi a primit primul lui hand job! Doctoriţa de familie a decis să se convingă singură că sunt nişte problemuţe cu decalotatul. Scria asta şi în biletul de externare, dacă mă întrebaţi pe mine, eu zic că îi mai şi place, perversă mică ce e...

Eu?
În primele zile am recuperat cu somnul. Dormea copchilul? - dormeam şi eu! Făcea Laura amiaza? - făceam şi eu! Se întorcea nevastă-mea cu spatele la mine? - trăgeam repede un pui de somn! Acum sunt bine... De anul nou, am desfăcut o şampanie la doişpe noaptea, am ciocnit cu soţia în timp ce alăpta şi i-am smuls repede paharul din mână: "Să nu-mi spui iar să te las în pace că tu n-ai mai băut!".

N-a avut timp să mai zică ceva...

P.S. Voi v-aţi distrat, ha?! Unii dintre voi nici măcar n-au catadicsit să treacă pe la mine pe blog să mă felicite... Y U no love me? De mă voi scula, pre mulţi am să popesc eu afară din blogroll!

P.P.S. Mă ajută cineva cu AMR-ul? Eu am pierdut şirul de pe Twitter... Apropo, aţi spart anul?
***