duminică, 15 ianuarie 2012

Lumea poveştilor

Red Riding Hood
Era odată ca niciodată un băieţel foarte drăgălaş căruia îi plăceau nespus prezervativele cu gust intens de pepene roşu, prezentându-le partenerelor sale înmărmurite drept Scufiţa Roşie.

Într-o zi, din lipsă de alte preocupări, el îşi întrebă oglinda fermecată:
- Oglindă, oglinjoară, cine e cel mai tare blogăr din ţară?
- Zeu bun, eşti într-adevăr o tânără speranţă, dar cel mai bun e unul, Zoso.

Înfuriat la culme, băieţelul se deghiză într-o piaristă blondă şi se prezentă la uşa lui Zoso cu un măr otrăvit în teste.
Cum muşcă din măr, cel mai citit blogăr din România căzu ca mort la pământ.Băieţelul cel obraznic îşi scoase triumfător obiectul din pantaloni:
- Ei, acuma să te văd, fermecato! Cine-i cel mai meseriaş blogăr din ţară?
- Maiestate, eşti ca luna între stele, dar acum a ieşit în frunte unul, Arhi.

Într-un acces teribil de nervi, băieţelul se dădu de trei ori peste cap şi se transformă într-un lup, suflă cu putere în uşa lui Arhi şi îl înghiţi dintr-o bucată, cât era el de plinuţ.

- Prima dată unul, apoi altul! De data asta ce-ţi mai debitează farmecele, obiect nefolositor ce eşti?
- Bă, băiatule - răspunse ofticată oglinda - tu te-ai uitat la poziţia ta în Zelist? Ia frumos şi bagă la munca de jos, poate vei ajunge şi tu odată în top. Acum a rămas Radu de la Pitici Gratis cel mai tare din parcare!

Cuprins de remuşcări, băieţelul îşi tăie singur burta, Arhi ieşi tocmai la timp pentru a-i da un ultim sărut de rămas bun lui Zoso, căruia îi sări bucata de măr stricat din gât şi îşi reveni ca prin minune.
Amândoi se duseră apoi cu şaorme în paner la Radu să-i povestească păţania, după care au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.

P.S. Cât despre băieţelul nostru, îşi linse rănile şi promise să fie cuminte de acum înainte şi să bage comentarii zilnice la cei trei mari blogări ai României.
***