joi, 15 martie 2012

Despre puţă

În ziua a şasea, pe ultima sută de metri, Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul şi asemănarea Sa şi l-a trimis în grădina Edenului s-o lucreze şi s-o păzească.

Lăsat de capul lui, negustând el încă din pomul cunoştinţei binelui şi răului, omul a făcut exact ceea ce era de aşteptat să facă, umblând ca bezmeticul prin crâşme şi destrăbălându-se de unul singur printre buruienile înalte cât casa din Edenul neîngrijit.

Supărat la culme dar şi cam speriat în acelaşi timp, Dumnezeu l-a chemat imediat la ordine:

- Omule, masturbarea chiar este singura ta plăcere?!
- Doamne, aş face mişcare, dar mă deranjează la culme că nu mă pot apleca cu nenorocita asta de coastă în burtă...***

În criză de timp pentru că în ziua următoare îşi programase un binemeritat concediu de odihnă, Domnul a hotărât să împuşte doi iepuri dintr-un singur foc: a scos coasta cu pricina din burta omului şi a făcut din ea pe femeie ca să aibă cine să-l controleze şi să-l liniştească.

Într-adevăr, Edenul arăta acum superb, nu intra nimeni fără permisiune, omul lăsase crâşmele, dar probleme noi au apărut pe parcurs.

Cu siguranţă că şarpele ispititor n-a acţionat de capul lui, ci a fost unealta Domnului, pentru că probabil toată lumea se săturase să-i tot vadă pe ăia doi buză-n buză, iubindu-se prin toată grădina, ba pe gazon, ba pe cărare, ba rezemaţi de gardul viu, ba prin copaci...

Sincer, eu îi înţeleg, încă nu aveau conştiinţa ruşinii şi oricum atunci când au primit-o lucrurile s-au complicat şi mai mult. Distingerea dintre bine şi rău combinată cu liberul arbitru a născut păcatul, plagă de care omenirea n-a scăpat nici până în ziua de azi.

***

Dumnezeu a avut schiţă pentru proiectarea bărbatului, mare parte a folosit şi la femeie, dar în rest a lucrat cam după ureche.
Recunosc, a muncit cu un deosebit simţ artistic, a ieşit ceva superb, însă proiectul puţei are clare carenţe inginereşti, cu aproape zero fiabilitate.

Sare fata peste bălţile din sat şi o pală de vânt îi ridică fustiţa? - hopa, iacă cistita! Spală vasele din chiuvetă cu apă rece, merge prin casă desculţă şi fără şosete sau iese cu capul gol în frig? - aţi ghicit, tot cistită!

Nu tratezi cistita? - ia tu de-aici un chist pe ovarul stâng! Tot nu te tratezi? - ia unul şi pe ăla drept!
Nu-ţi faci două controale de rutină pe an? - eşti inconştientă!!!

Nu e de mirare că ginecologii sunt cei mai ocupaţi dintre doctori, asta în condiţiile în care bărbaţii nu au nevoie de doctor de puţă şi, spre deosebire de dinţii din gură foraţi de stomatologi, femeile au, din păcate, o singură puţă.

***