vineri, 16 martie 2012

Social Media Summit - Iaşi, ediţia a 2-a

Noroc de articolul Andei că am ajuns la ediţia a doua a Social Media Summit Iaşi, un eveniment organizat de revista Biz.


Îmi fac datoria de onoare de a lista partenerii acestui summit, nu numai pentru buna organizare, ci şi pentru că am fost acceptat în public fără invitaţie, chiar dacă arătam ca un ţăran obosit: nebărbierit, în blugi şi pulover, cu noroi pe pantofi, plin de praf pe geacă şi cu căciulă adibas în cap.
Pe deasupra, îi datorez mii de scuze Andei, lângă care am avut onoarea să stau timp de o oră şi jumătate, pentru că dimineaţă am uitat să mă dau cu deodorant la subraţ.


***

Tot ce sper acum e că sunt primul blogăr care postează despre eveniment.

Nu o să insist pe conţinutul summit-ului, axat pe sfaturi pentru blogări şi companii în privinţa reţelelor sociale, sunt sigur că mâine veţi găsi toate informaţiile la Anda.

N-au fost expuse idei noi, vorba lui Eminescu, "toate-s vechi şi nouă toate", iar pentru aprofundare vă invit să citiţi Biblia blogărului începător la Zoso.

***

În schimb, eu am să prezint câteva impresii la cald:

Marius Sescu - puţin timorat dar simpatic, a oferit sfaturi pertinente pentru companii despre marketingul prin Social Media.

Sebastian Bârgău - am aflat cu surprindere că e din Iaşi, a reuşit din nou să-mi strice cheful de blog prin două remarci în esenţă adevărate:

- dacă despre A-lister-i mai ştiam câte ceva, cică Z-lister-ul începe cam de pe la 600 de unici în sus, cu 30 de unici pe zi eu fiind fericitul posesor al etichetei de non-lister;

- dacă în doi ani n-ai reuşit să ajungi Z-lister, lasă-te de blog.

Sorin Grumăzescu - e din Vaslui, e inginer IT şi scrie pe blog doar seara când ajunge acasă! Yeah, right, şi eu la fel!

Claudiu Florea - de departe cel mai interesant discurs, nu (mai?) are blog, a câştigat 10.000 EUR din campanii pe Facebook şi Twitter. Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la birou a fost să-i dau Follow pe Twitter.

***

Una peste alta, exact ce era mai important n-am făcut, în pofida tuturor sfaturilor primite: n-am socializat cu ceilalţi participanţi la eveniment.

Urât din partea mea, recunosc, dar mă grăbeam înapoi la serviciu.
E destul timp pentru asta pe viitor...
***