joi, 26 aprilie 2012

A mea pentru totdeauna, Suzana

Printr-o ciudată aliniere binefăcătoare a astrelor, pe domnişoara agentă de asigurări cu care colaborez de atâţia ani de zile o cheamă Suzana. Eu iubesc necondiţionat orice femeie binecuvântată de părinţi cu un asemenea prenume, chiar dacă uneori numele de familie, în cazul ei Strachină, îi poate ştirbi puţin aura de mister şi pasiune.

Suzana mă sună adesea să mă anunţe că-mi expiră asigurarea şi mă pofteşte negreşit pe la ea. Eu nu poftesc din prima pentru că îmi place să mă sune de mai multe ori, ceea ce se şi întâmplă fără doar şi poate.

Probabil că şi ei îi place...***

În ultima vreme, ne corespondăm şi pe email, îmi trimite frecvent oferte de preţuri. Îi mulţumesc regulamentar înainte de a trimite ea mail-ul şi după, când mă sună să verifice dacă l-am primit, iar eu o anunţ cu părere de rău că tot nu-mi permit poliţă CASCO.

Ca în orice relaţie, am avut suişuri şi coborâşuri.

Era o vreme când habar n-aveam cât de prost şofer sunt. M-am prins abia după ce-am trecut de vreo cinci ori într-un singur an pe la Suzana mea, din ce în ce mai înspăimântată. Între timp se prinseseră şi ăia de la asigurări, de unde apăru noua lege cu bază de date comună în care eu am ajuns direct în top, la nivelul M5.

După apariţia legii, Suzana mi-a zâmbit din nou ca înainte. Nu m-am putut abţine să-i întorc zâmbetul nici după ce mi-a comunicat preţul triplat al RCA-ului.

S-a uitat la mine cu milă afectuoasă şi m-a asigurat că M5-ul se şterge într-un an, cu condiţia să fiu cuminte.

***

Trecu anul ca un nor lung pe şesuri, timp în care am fost foarte cuminte şi m-a sunat iar Suzana.

M-am prezentat zâmbitor, ea mi-a răspuns în acelaşi fel şi mi-a comunicat noul preţ. Nu mai era triplu, acum era dublu. Să cad sub masă şi alta nu! Păi nu era vorba că se şterge M5-ul?! Cică da, s-a şters, acum sunt la M4...

M-am uitat lung la zâmbetul ei, apoi în jos la chitanţa primită, am urcat din reflex privirea spre inimioara de aur agăţată de lănţişorul din decolteu, apoi din nou la faţa ei zâmbitoare...

Cum să te superi pe Suzana? Parcă poţi? Of, Suzana, Suzana...P.S. Să ştiţi că o recomand pe Suzana cu căldură, mă puteţi contacta oricând (vedeţi SOCIAL MEDIA în partea dreaptă) pentru numărul ei de telefon.
***