miercuri, 9 mai 2012

Tata, ai făcut pe tine?

Oricât de ciudat ar părea, rezultatul muncii unei mame nu poate fi cuantificat fără a analiza minuţios caca la copil.
Nu vorbim aici doar de frecvenţă, de la o zi la alta este extrem de important să se compare cantitatea, consistenţa, compoziţia, culoarea, mirosul şi chiar gustul, în ultimă instanţă.

Imediat după diversificare, termen atât de familiar părinţilor încât nu mai e nevoie să specifici tipul acesteia (adică diversificare alimentară), prima întrebare a soţului, atunci când vine de la serviciu, e dacă a făcut copilul, în mod similar fără a fi nevoie să precizeze că e vorba de căcuţă.
La un răspuns afirmativ, mama prezintă din reflex toate caracteristicile fizice până la cel mai mic detaliu; în caz contrar, soţul întreabă tâmp şi panicat, riscând să-şi enerveze consoarta cu ignoranţa sa, într-a câta zi de secetă se află săracul plod.O preoteasă de la ţară obişnuia să întrebe pe un ton înţepat:
- A făcut copilul astăzi, mătuşă Rusanda?
- O oală, cucoană! i-o tăia subtil bătrâna, lăsată peste zi să aibă grijă de copil. Cât o căpiţă de fân...

Acum, închipuiţi-vă cum decurge o discuţie normală între două mame, care se întâlnesc zilnic în parc când scot copiii "la aer".
Ora de prezentare simultană a concluziilor analizei pe fiecare copil (da, femeile sunt capabile să se înţeleagă perfect chiar dacă vorbesc în acelaşi timp, despre subiecte diferite, în timp se stau cu ochii pe odrasle), e urmată de alte două ore în care se dau sfaturi şi se pun bazele următoarei întâlniri în care se va analiza efectul acestora.

Proverbial a rămas protestul singurului intelectual de rasă de la mine din sat:
- Domnule, nu se mai poate sta în această cancelarie! Numai despre căcuţa copiilor se discută! Suntem cu toţii profesori, ar trebui să avem totuşi anumite standarde...

În ciuda celor prezentate mai sus, să nu vă speriaţi, dragii mei.
Vă jur că merită cu prisosinţă să faceţi copii, măcar pentru faptul că spun lucruri trăsnite.

Spre exemplu, iată cum a reacţionat o nepoată de-a mea, după ce l-a studiat cu atenţie pe tat-su, care se plimba în chiloţi prin casă:
- Tata, ai făcut pe tine? Ai făcut caca în chiloţi, tată!

Adevărul e că mai toate femeile sunt de aceeaşi părere: ce mare căcat poartă bărbaţii în chiloţi?
***