luni, 20 august 2012

Cerc vicios

Draga mea surioară, îţi mai aminteşti pantalonii mei scurţi vernil, care se lărgiseră în aşa hal de-mi spuneai că parcă aş purta fustă şi până la urmă mi i-ai aruncat la gunoi când eram plecat la facultate, dar eu i-am găsit din greşeală şi i-am luat înapoi şi i-am băgat în maşina de spălat?

Dar de pantalonii mei roşii cu găurele şi cu negru pe părţi, îţi mai aminteşti de ei? Cum să nu-ţi aminteşti?!
Ăia la care scosesem elasticul lat că mă durea spatele de la ei şi am pus în loc un elastic subţire prins în câteva copci, din care s-au rupt imediat câteva de mi se vedeau chiloţii şi nevastă-mea, cu care nu eram încă însurat, s-a gândit să mă impresioneze ea cu acul şi aţa, la care e complet anti-talent şi se enervează din primul moment când coase în urma acului şi tu te minunai tot timpul că era cusut cu aţă neagră şi, ca inginer în textile pe partea de CTC ce erai, ziceai că n-ai mai văzut în viaţa ta aşa ceva şi că nici dacă te-ai chinui nu ţi-ar ieşi asemenea panaramă.

Ei bine, dacă nu-ţi mai aminteşti, acum ai ocazia să retrăieşti vremurile acelea!


Ştii pantalonii mei scurţi roşii, pe care-i port acum prin casă?
S-au tăiat la spate, cam trei centimetri pe orizontală, probabil de la atâta spălat şi mi se văd iar chiloţii.

Până nu e prea târziu, mai ales că ieri m-am dus din obişnuinţă cu ei la birt să-mi iau ţigări, poate treci pe la noi să bagi o cusătura, ceva, să încercăm să-i salvăm.

Să ştii că până la ziua mea, peste o lună, n-am de gând să-mi cumpăr alţii.
Pe lângă pahare, din care aveam o grămadă, dar aproape jumătate din ele a spart nevastă-mea şi cealaltă jumătate voi, cu gaşca voastră de copchii, deci, pe lângă pahare, v-aţi putea organiza să-mi luaţi cadou o pereche de pantaloni scurţi?

Să nu fie din bumbac că se lărgesc şi neapărat să fie fără bată lată de elastic. Se găsesc mai greu, dar e mai bine să porniţi căutarea din timp decât să intrăm din nou în acelaşi cerc vicios, cu chiloţii la vedere.

Mulţumesc anticipat!
***