sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Mare concurs, mare!

Update: Since you spent so many days trying to read this article with Google Translate and you are still trying, I decided to offer you here the English version. I'm really offended that some of my colleagues really thought that the contest is for real, I hereby let them know that they don't have at all a sense of humor! Try to buy one, please!

După cum aţi aflat deja cu toţii încă din secunda doi, ca nişte babe bârfitoare de radio şant ce sunteţi, chestie ce ar fi trebuit să mă măgulească, dar în schimb m-a cam pus serios pe gânduri, uimit fiind de cum de nu mi-am dat seama până acum, după unşpe ani de zile, în ce hal de firmă lucrez şi cu ce fel de colegi am de-a face, deci, după cum s-a dat şfoară în ţară, motivul pentru care n-am mai scris pe blogul ăsta de doi lei în ultima vreme e că mi-am dat într-adevăr demisia.

Cu alte cuvine, sunt la propriu "out of my Mind"!

Da, miracolul s-a produs, eu, din proprie voinţă şi nesilit de nimeni, am renunţat la Mind-ul meu; eu, familistul convins cu frică de viitor şi de necunoscut; eu, care eram cotat cu cele mai mari şanse să-i ţin politicos de uşă Marianei în ultima zi, atunci când s-ar fi pus lacătul pe firmă; eu, care aş fi sărit tocmai de la etajul 5 direct în vâltoarea corporatistă ca să-mi apăr echipa, produsul şi compania; eu, care am reuşit performanţa de a umple de rahat în cinci minute tot biroul unui coleg, doar pentru un mic căcăcel scăpat din greşeală pe munca departamentului nostru; eu, singurul din firmă care cunoşteam la perfecţie toate procedurile interne ale tuturor departamentelor, reuşind cu succes să învăţ şi pe alţii cum ar putea să le ocolească; da, tocmai acel eu s-a comis la aşa o nebunie inexplicabilă şi de neînchipuit.

De explicat, nu vă pot explica nici eu; de închipuit, propun să vă lăsaţi imaginaţia să zboare...

Plec la loc cu verdeaţă, loc liniştit unde nu e permisă discriminarea pe bază de sex (ceea ce înseamnă că pe viitor va trebui să lucrez la fel de bine şi cu bărbaţii), religie (adio cruciadelor împotriva tuturor celor care nu mă venerează ca pe unicul zeu în noua religie monoteistă fondată de curând de subsemnatul) şi vârstă (aici nu cred că vor fi probleme, cunoscută fiind atracţia mea pentru MILFs), oază primitoare în care este interzisă cu desăvârşire hărţuirea sexuală (nici nu vreau să mă gândesc la cât de plictisite sunt fetele pe acolo), adevărat rai pe pământ unde nu se pune problema primirii de şpăgi de la clienţi (săru-mâna pentru masă, tanti MTC şi domnu' ICOM!) sau de la colegi (nici nu vă daţi seama cât a contat pentru mine generozitatea voastră, dragele mele colege!).

Ca să opresc pe viitor bombardamentele cu celebra şi stupida întrebare "Când pleci?", chiar dacă presupun că deja s-a transmis la fel de rapid prin firmă şi această informaţie, vă anunţ că îmi voi începe activitatea de bancher pe data de 17 decembrie! Da, 2012, doar nu peste un an! Da, într-o zi de luni! Bre, calculeaza tu care e ultima zi în Mind, pe mine nu m-a interesat niciodată aspectul ăsta!

M-am uitat puţin la ce a rămas în urma mea şi, observând dezastrul din jur, mi-am dat seama că nu degeaba n-am primit salariu, assistant manager sau loc de parcare la subsol ca alţii, probabil mult mai merituoşi decât mine.

Cum n-am avut şi probabil n-o să am niciodată bani, deci cu siguranţă că nu voi da de băut la plecare, mai ales că nu-mi sunteţi deloc simpatici, m-am hotărât să las totuşi ceva în urmă, şi anume impresionanta mea colecţie de pron, adunată în unşpe ani de muncă intensă pe ogorul corporatist!

Din motive lesne de înţeles, această moştenire nu poate fi oferită tuturor sau oricui, aşa că am decis să organizez un concurs!

Mare concurs, mare, oameni buni!

Numa' unu-i norocos, dar norocul nu e de ajuns, prieteni, pentru că acest concurs va testa în primul rând nivelul de adoraţie în privinţa subsemnatului, apoi obsesia mai mult decât necesară pentru pron şi, nu în ultimul rând, agerimea şi isteţimea concurentului.

Concursul va începe luni, 26 noiembrie, cam pe la ora 10:30 dimineaţa, când ajung eu de obicei la serviciu şi, pentru pregătirea concurenţilor, se dau următorii paşi preliminari:


1. Aflaţi IP-ul meu.
La cate meeting-uri am avut prin firmă, imposibil să nu-l ştiţi pe de rost, dar puteţi încerca şi căutând după numele computerului pe reţeaua locală.

2. Accesaţi folder-ul meu, "MyGift4U$", sharat pe reţeaua locală.
La cât sunteţi de la furat pe partea tehnică, cred cu tărie că cel puţin jumătate din concurenţi nu reuşesc să treacă de acest pas.

Alte instrucţiuni vor urma pe toată durata zilei de luni, în interiorul acestui folder sharat.

Vă urez mult succes!

P.S. Bineînţeles că numele câştigătorului va rămâne secret!

P.P.S. Mulţumesc celor trei unici care m-au întrebat îngrijoraţi dacă mă las de blog!
***