vineri, 1 martie 2013

Gâlgâitor

Stăteam ca tot omul în maşină, la rând la semafor în drum spre serviciu şi mi-am aruncat privirea din reflex spre colegul de trafic din stânga. Era de fapt "un colegă", vorbea singură, cu faţa toată numai un zâmbet. Mi-am zis c-o fi pe hands-free şi i-o fi povestind vreunei prietene ce-a făcut în seara precedentă.

Ce m-a frapat e că, deşi n-auzeam nimic, în mod ciudat am înţeles tot ce spunea: "Chiar dacă ai plecat de tot din viaţa mea, vreau să ştii că nu mi-e bine". Mincinoasa! Dacă nu-i era aşa de bine, la ce arăta aşa fericită? Of, of, of, femeile astea!

Da' ea tot nu s-a lăsat, şireata: "Şi te rog nu uita, cândva aveam ceva, dar fără mine crezi că-i bine". Măi, omule, fata asta e pe bune?! Chiar aşa, îl minte cu zâmbetul pe buze?! Şi eu cum de-am învăţat deodată să citesc pe buze? Aha, m-am prins eu într-un final, ascultam amândoi acelaşi post de radio!

Colega mea de trafic cânta de fapt împreună cu DJ Silvia la Reno...

Bine, bine, melodia e mişto, copiată după o manea şi mai mişto de pe vremea mea, dar de unde atâta fericire? Mda, mi-am pus eu din nou cu succes mintea la contribuţie, a venit primăvara, azi îi 1 martie, cred şi eu că-i fericită... Acuşi vine 8 martie!

La serviciu, fetele noastre ne-au tratat ca pe nişte animale! Da, da exact ca pe nişte animale de casă, pufoase şi drăgălaşe, numai bune de ţinut în braţe. Ne-au alintat cu urări de multe primăveri fericite, cu prăjituri de casă, suc cu acid şi fără, cafea la termos şi, nu în ultimul rând, cu mărţişoare de ultimă modă, hand-made, personalizate cu dragoste pe fiecare cap de animal. Aceeaşi buburuză simpatică drept mărţişor, dar cu un accesoriu diferit pentru fiecare dintre noi!

Buburuza mea are o inimioară dublă, alb-roşie bineînţeles, cum că adică ea ar simboliza dragostea ce i-o port eu soţiei mele. Da, aşa păţesc tot timpul, chiar şi atunci când fac avansuri colegelor, fetele înţeleg din prima: sunt îndrăgostit nebuneşte şi fără speranţă de propria mea soţie!

Pe spatele mărţişorului era şi o poezie, "Mărţişor":

"Gâlgâitor, din iarbă un şipot s-a trezit
În tine şi prin ramuri e cerul limpezit.
O nouă viaţă astăzi de viaţa veche legi,
Dau muguri pretutindeni din veştedele crengi."

Cu băiatul ăsta, Ion Pillat, poetul cu pricina, ajungi negreşit la inima oricărei fete şi cu siguranţă că ai mari şanse să primeşti mult mai mult de atât! E de ajuns să ştii pe de rost doar una dintre poeziile lui. Una singură! O poti folosi la oricâte femei vrei!

P.S. Maxima zilei vine de la un coleg de-al meu: "Mâna este o extensie a inimii". Adânc, mult prea adânc chiar şi pentru mine!